
Do 16 grudnia można zgłaszać lokalne, tradycyjne potrawy w konkursie na najlepsze praktyki tradycyjnej kultury kulinarnej na obszarach wiejskich. Na zwycięzców czekają nagrody pieniężne.
W konkursie może wziąć udział każdy rolnik indywidualny kultywujący zgłaszaną praktykę kulinarną przez okres min. 3 lat oraz wszystkie zarejestrowane Koła Gospodyń Wiejskich z całej Polski.
Potrawy można zgłaszać w 5-ciu kategoriach:
kiszonki z warzyw i owoców zupy potrawy jarskie potrawy z drobiu i ryb potrawy świąteczneAby przystąpić do konkursu należy nadesłać poprawnie wypełnione zgłoszenie konkursowe wraz z dołączonymi zdjęciami lub filmem na którym widnieje potrawa, a także recepturą na jej wykonanie.
Zgłoszenia należy przesyłać do 16 grudnia 2020 roku na adres [email protected]
Pośrednikiem udziału w konkursie może być Ośrodek Doradztwa Rolniczego, Urząd Gminy lub Lokalna Grupa Działania, na obszarze działalności których dana tradycja kulinarna jest praktykowana, oczywiście za zgodą zgłaszanych.
Regulamin konkursu oraz formularz zgłoszenia dostępne są na stronie Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi .
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie