
Główny Inspektor Sanitarny przekazał informację o obecności niezadeklarowanych jaj, które są składnikiem alergennym, w jednej partii batonów proteinowych.
Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany, że firma Herbalife Nutrition rozpoczęła wycofywanie ze sprzedaży określonej poniżej partii batonów proteinowych o smaku waniliowo-migdałowym, ponieważ niewielka ilość batonów o smaku cytrynowym została nieprawidłowo zapakowana jako batony o smaku waniliowo-migdałowym. Batony o smaku cytrynowym zawierają w składzie jaja (składnik alergenny); które z kolei nie są wymienione na etykiecie batonów o smaku waniliowo-migdałowym.
W wyniku tej pomyłki występuje ryzyko spożycia produktu przez osoby uczulone na jaja, co może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej.
Herbalife Nutrition rozpoczęła wycofanie kwestionowanego produktu i poinformowała swoich odbiorców. Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez podmiot.
Osoby uczulone na jaja nie powinny spożywać partii produktu określonej w tym komunikacie.
GIS
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie